İstasyon M. Yunus Emre S. No:10/2 İlkadım/Samsun
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri kapsamında yatırım projelerinizi hazırlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
101: TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR
101-1 : Süt Üreten Tarımsal İşletmeler
101-2 : Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler
101-3 : Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler
101-4 : Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler
103: TARIM VE BALIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR
103-1 : Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
103-2 : Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kesimhane için;
Et İşleme Tesisi için;
Kırmızı etin işlenmesi konusunda, işletmelerin kapasite artırımı için yapacakları yatırımlar uygun değildir ve yeni işletmelerin kurulması desteklenmemektedir.
Parçalama Tesisi için;
103-3 : Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Saatte en az 1.000 tavuk ve en fazla 5.000 tavuk kapasitesi veya saatte en az 100 ve en fazla 1000 hindi ya da kaz kapasitesi
Kanatlı et ve et ürünlerinde işleme ve parçalama tesislerinde işletmelerin kapasite artırımı için yapacakları yatırımlar uygun değildir ve yeni işletmelerin kurulması desteklenmemektedir.
103-4 : Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
İşletme; Yatırım sonunda Su ürünleri işletmeleri en az 100 ton/yıl en fazla 2.000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı, yumuşakça, çift kabuklu yumuşakça ve kabuklu deniz canlıları üretim kapasitesine sahip olmalıdır.
İnsan tüketimine yönelik olmayan su ürünleri ve kültür balıkçılığı ürünleri ile ilgili yatırımlar uygun değildir. Fakat su ürünleri ve kültür balıkçılığı ürünlerinin atıklarının işleme ve pazarlamaları ile ilgili yatırımlar uygundur.
103-5 : Meyve ve Seze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
302 : ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME
302-1 : Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe kapasite;
302-2 : Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
302-3 : Zanaatkarlık ve Yerel Ürün İşletmeleri
Uygun gıda ve işlemler şu şekildedir;
Gıda Olmayan Ürünler
302-4 : Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
Kırsal Turizm amacıyla yapılan konaklama tesislerinde maksimum 25 oda olmalıdır.
302-5 : Su Ürünleri Yetiştiriciliği
302-6 : Makine Parkları
302-7 : Yenilenebilir Enerji Yatırımları
201 : TARIM-ÇEVRE İKLİM VE ORGANİK TARIM TEDBİRİ
201-1 : Toprak Örtüsü Yönetimi ve Toprak Erozyonu Kontrolü
Pzt-Cum: 09.00-18:00 Cmt: 09:30-14:00
2006 yılında Dr. Buğra ÇOLAK tarafından kurulan BAŞAK DANIŞMANLIK, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere birçok ilde proje danışmanlık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Devlet destekleri ve AB projeleri konusunda uzun yıllardır hizmet veren BAŞAK DANIŞMANLIK, 250'den fazla projeye danışmanlık yaparak 100 milyon TL hibe...
Başak Danışmanlık © 2025. Tüm Hakları Saklıdır.